Strada Gheorghe Doja a fost asfaltată pe mai bine de o jumătate din lungimea ei. Conform unui comunicat al Primăriei orădene, firma Asfamixt a aşezat un strat de binder pe o lungime de 1,6 kilometri din totalul de trei kilometri cât măsoară strada.

Ulterior, pe această arteră urmează să fie aşternut stratul de uzură. Investiţia, în valoare de 4 milioane lei, este realizată de firma Asfamixt şi urmează să fie finalizată la începutul anului viitor.

Tot Asfamixt se va ocupa şi de reabilitarea celor patru kilometri de drum uzinal din zona industrială. Lucrarea în valoare de 3,2 milioane lei a demarat în cursul lunii iunie şi urmează să fie finalizată la sfârşitul lunii mai 2012, cu refacerea marcajelor longitudinale şi transversale.

În prezent, constructorii lucrează pe tronsonul cuprins între Mobila Alfa şi Electrocentrale, unde s-a turnat deja stratul de mixtură asfaltică, şi la tronsonul cuprins între Electrocentrale şi Alumina, unde muncitorii se ocupă încă cu reabilitarea canalizării ca etapă premergătoare asfaltării străzii.

Potrivit informării Primăriei, în paralel, firma Selina amenajează locuri de parcare în strada Cazaban la capătul blocului S100. Pe spaţiul existent s-a turnat deja balast stabilizat şi s-a realizat covorul asfaltic, urmând să fie trasate noile locuri de parcare.

Totodată, s-a lărgit trotuarul prin mutarea copertinei de la staţia de autobuz 14 şi a chioşcului de presă de pe trotuar înspre blocul de garsoniere, pentru a facilita deplasarea cetăţenilor pe trotuar şi în staţia de autobuz.

Până la finalul lunii se vor finaliza lucrările de amenajare a parcării şi a trotuarului de lângă blocul de garsoniere, precum şi a trotuarului de la colţul străzii Cazaban cu Densuşianu, care face parte din giraţia executată pe Densuşianu în cadrul lucrărilor de amenajare a centurii.