Cine nu-şi asigură casa contra cutremurelor şi inundaţiilor până pe 5 august va fi amendat. Adevărul e că Bihorul şi Oradea sunt amplasate pe falia periculoasă a Câmpiei Panonice, zonă de o seismicitate aşa puternică încât ce se întâmplă în Japonia pare mai degrabă tremuriciul mâinii unui alcoolic în sevraj!

Eu ţin minte că cel mai mare cutremur din bloc s-a produs când şeful asociaţiei a fugit cu banii locatarilor. Iar cea mai gravă inundaţie când vecinul de la trei a făcut praf zugrăveala celui care stătea la etajul doi.

De câte ori un tâmpit vrea să aplice o lege idioată acestui popor vegetal şi nu are argumente găseşte ca scuză UE. Adică, vezi Doamne, politicienii n-ar fi vrut să introducă asigurarea obligatorie a locuinţelor, dar ne obligă Europa. Probabil că tot ea ne-a obligat şi să alegem drept conducători beţivi notorii, prostituate de lux, tâlhari la drumul mare şi prostovani agramaţi...

Acum trei ani, uninominalăii noştri se întâlneau cu alegătorii prin parcuri şi parcări promiţându-le lucruri ce erau de competenţa primarului. Aveau acum ocazia, în ce priveşte asigurarea locuinţelor, să facă ceva pentru alegători. Să le explice miticilor că nu-i normal ca bihorenii să plătească pentru ca bucureştenii să aibă din ce-şi repara casele în caz de seism. Dar se pare că am trimis în Capitală parlamentari ca făina de cozonac, din aia cu multe nule...

Dacă tot trebuie să ne asigurăm casele, de ce să n-o facem contra hoţilor sau a incendiilor? Pentru că în 2.000 de ani n-am avut nici un cutremur, dar într-un an am avut 2.000 de incendii şi furturi din locuinţe.