Un asistent medical balneofizioterapeut de la Departamentul Masaj al Spitalului Clinic de Recuperare din Băile Felix a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care îl acuză de agresiune sexuală în formă continuată.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, bărbatul, care se numeşte Mircea Costel Bratosin (foto), a ajuns în atenţia Parchetului ca urmare a unor reclamaţii făcute de pacientele spitalului, care i-au ajuns pe mână şi pe care, în timpul unor proceduri, le-ar fi atins în zone nepotrivite.

Bărbatul, susţin aceleaşi surse, ar fi încercat să îşi justifice faptele prin aceea că ar avea probleme de vedere, arătând că este absolvent al unui liceu special pentru tineri cu deficienţe de vedere, obținându-și inclusiv diploma de asistent medical balneofiziokinetoterapie și recuperare tot la o unitate şcolară destinată persoanelor cu probleme de vedere, Liceul tehnologic Special Regina Elisabeta din Bucureşti.

Pe româneşte, pentru că nu vede bine, i-ar fi "alunecat" mâna pe sânii şi părţile intime ale pacientelor pe care le masa.

Atât doar că numărul victimelor şi al împrejurărilor în care le-a pus în situaţii nepotrivite este prea mare ca să fi fost o simplă întâmplare, au apreciat anchetatorii. Până în prezent, aceștia au reuşit să identifice cinci victime, asupra cărora maseurul e acuzat că a comis 16 acte materiale de agresiune sexuală.

Ca atare, Bratosin a fost reţinut, luni, pentru 24 ore, iar marţi a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria locală, cu propunerea de arestare.

În timpul dezbaterilor, el a solicitat o măsură preventivă mai blândă, adică să fie plasat în arest domiciliar sau sub control judiciar, însă cererile lui au fost respinse, instanţa dispunând să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

Măsura nu este definitivă, căci bărbatul o poate contesta la Tribunalul Bihor. 

Mircea Costel Bratosin este cunoscut în Oradea ca fiind implicat în diverse proiecte inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Student în anul lll la Jurnalism, Bratosin are de câţiva ani şi o emisiune proprie, "Lumea În Obiectiv", care poate fi urmărită online, pe YouTube.

De asemenea, el a devenit cunoscut și ca fiind „primul concurent albinos” la emisiunea „Chefi la cuţite”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!