Prin intermediul unei scrisori deschise date publicităţii joi, conducerea Asociaţiei Firmelor Bihorene arată că apreciază iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, de a organiza un aşa numit cluster - adică "o reţea inovatoare de organizaţii profesionale şi de dezvoltare" - de turism la nivelul judeţului.

Reprezentând 156 de firme, ce însumează aproximativ 10.000 de angajaţi, "Asociaţia Firmelor Bihorene îşi declară public susţinerea pentru orice măsură de promovare a turismului durabil şi pentru crearea valorii adăugate pentru industria turismului în judeţul Bihor", se arată în scrisoarea deschisă semnată de directorul executiv Radu Silaghi.

Organizaţia patronală precizează că are între membri şi tour-operatori, agenţii de turism, ghizi de turism, agenţii de evenimente, furnizori de cazare, astfel încât "experienţa acestora ar putea fi de folos în demersurile dumneavoastră lăudabile de dezvoltare explozivă a judeţului Bihor".

De asemenea, AFB afirmă că susţine necondiţionat dezvoltarea turismului şi serviciilor asociate acestora şi îşi oferă sprijinul pentru susţinerea iniţiativei lui Popa. "Dacă veţi considera că motivaţia şi calificarea membrilor noştri şi ale echipei de conducere sunt oportune pentru a sprijini iniţiativa dumneavoastră, suntem disponibili în orice moment pentru a fi contactaţi în vederea discutării detaliilor unei posibile colaborări", se arată în scrisoarea deschisă.