După ce a decis excluderea din Liga a IV-a a echipei FC Hidişel, pentru că nu s-a prezentat la barajul de promovare în Liga a III-a şi după ce a organizat jocul de baraj pentru promovarea în Liga a IV-a, câştigat de CS II Oşorhei, Asociaţia Judeţeană de Fotbal, prin Biroul Executiv a stabilit deja şi datele de început ale sezonului competiţional 2016-2017.

Astfel, noua ediţie a Ligii a IV-a va debuta în weekendul 13-14 august, iar următorul sezon a al Ligii a V-a, o săptămână mai târziu, pe 20-21 august.

Echipele sunt aşteptate să se înscrie în Liga a IV-a până pe data de 29 iulie, iar la Liga a V-a până la data de 12 august.

La rândul lor, campionatele de copii şi juniori au fost programate să debuteze în perioada 27-28 august, iar echipele din aceste competiţii au termen limită pentru a se înscrie data de 12 august.

"Am avut în ultimul sezon cel mai disputat campionat în Liga a IV-a. Dacă până acum echipa campioană era desemnată cu câteva etape înainte, acum titlul s-a jucat până în ultimul moment. Supărarea mare e însă că echipa campioană nu a participat la baraj şi din cauza acestui fapt Bihorul nici măcar nu a încercat promovarea. Sperăm ca următorul sezon să fim scutiţi de astfel de surprize şi să avem din nou o competiţie frumoasă, iar echipa câştigătoare să ajungă în Liga a III-a", a declarat Valer Vancea, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor.