Pauza forţată apărută în sportul românesc din cauza pandemiei de Covid-19 a blocat şi eforturile Asociaţiei Judeţene de Fotbal-Tenis Bihor de a demara încă din luna martie noul sezon al Campionatului României la tenis cu piciorul. Asociaţia condusă de salontanul Vasile Sorean nu a intrat, însă, în vacanţă, ţinând legătura online cu echipele participante.

La mai bine de trei luni de la debutul prognozat, zilele trecute AJFT Bihor a organizat o şedinţă online cu echipele care doresc să participe în campionatul din acest an, creionând un posibil scenariu pentru desfăşurarea etapelor. La fel ca anul trecut, se doreşte organizarea de etape la care vor participa echipe din Transilvania (Salonta, Cluj-Napoca, Oradea, Satu Mare), Banat (Timişoara şi Dumbrăviţa), dar şi din Bucovina (Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi).

"O primă decizie luată a fost ca pe data de 11 iulie să organizăm prima etapă la Cluj-Napoca. Cu ocazia turneului vom organiza şi o şedinţă pentru a stabili programul următoarelor etape", a declarat Vasile Sorean, preşedintele AJFT Bihor.

Pentru sezonul 2020 au confirmat participarea echipele Tengo Salonta (seniori şi juniori), JSF Cluj-Napoca, Junii Sătmarului (pentru prima dată în competiţie), Black Hill Vatra Dornei, Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc, Olympiakos Rădăuţi, Team Bucovina, Futnet Oradea, Futnet Timişoara şi CS Dumbrăviţa Timiş.

Anul 2019 a fost unul foarte bun pentru AJFT Bihor care a organizat la Salonta finala Campionatului României la tenis cu piciorul, bifând o premieră: transmiterea finalelor în direct pe internet. De asemenea, mai mulţi jucători din cadrul campionatului au reprezentat România la Campionatul European de Fotbal-Tenis (juniori, tineret şi seniori, masculin şi femin) desfăşurat la Szentes şi organizat de Federaţia Internaţională de Fotbal-tenis Asociaţii (FIFTA), dar şi la Mondialele de juniori organizate în Slovacia de către Uniuniea Internaţională de Futnet.

O componentă a clubului Tengo Salonta, Andreea Neag, multiplă medaliată la Europenele de la Szentes, a fost inclusă în topul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor la categoria sporturi neolimpice.

La fel în 2019, o parte din echipele din cadrul campionatului de tenis cu piciorul şi-au propus să participe şi în acest an la Cupa României la fotbal-tenis organizată de federaţia naţională de specialitate, iar Tengo Salonta s-a înscris şi în campionatele naţionale organizate de FRFT-CAJ la categoria juniori respectiv la feminin.