La cea mai recentă şedinţă a Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă a judeţului Bihor, din care fac parte primăriile a nouă oraşe şi municipii bihorene, precum şi Consiliul Judeţean, participanţii "au căzut de acord asupra a două proiecte importante", arată un comunicat emis joi de purtătorul de cuvânt al CJ, Zoltan Hizo.

Potrivit acestuia, reprezentanţii primăriilor din Aleşd, Beiuş, Marghita, Valea lui Mihai, Salonta, Vaşcău, Nucet şi Săcueni au votat în unanimitate propunerea ca Asociaţia să finanţeze studii de fezabilitate pentru construirea unor bazine de înot în fiecare dintre aceste oraşe.

"Sursa de finanţare pentru studiile de fezabilitate va fi asigurată de Consiliul Judeţean", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt. "Intenţia noastră este promovarea sportului în rândul copiilor, crearea condiţiilor pentru a practica înotul. Totodată, prin realizarea bazinelor de înot vom avea posibilitatea organizării unor competiţii sportive acvatice, pentru toate categoriile de vârstă", a argumentat construirea bazinelor preşedintele CJ, Pasztor Sandor.

Tot în reuniunea de miercuri, componenţii Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă a judeţului şi-au dat acordul pentru realizarea studiului de fezabilitate în vederea construirii centurii ocolitoare a oraşului Salonta, care ar urma să aibă o lungime de 9,6 kilometri şi să intersecteze drumul judeţean Salonta - Tinca.

"Ambele proiecte, atât pentru bazinele de înot, cât şi pentru centura Salontei, vor fi depuse spre finanţare cu fonduri europene", a mai precizat Hizo.