Asociaţiile de proprietari pot solicita în continuare Primăriei incinte metalice pentru gunoi.

400 de incinte metalice tip "ţarc" şi tip "dulap"

Municipalitatea va achiziţiona câte 200 de incinte metalice de tip ţarc şi incinte tip dulap pentru ca fiecare asociaţie să aibă propriul spaţiu de depozitare a reziduurilor menajere.

"După finalizarea licitaţiei pentru achiziţia de incinte metalice destinate colectării selective a deşeurilor, se va încheia un acord cadru cu firmele câştigătoare, prin care vor fi achiziţionate, în funcţie de necesităţile din teren, maximum 200 de incinte metalice tip dulap şi maximum 200 de incinte metalice", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

La licitaţia pentru achiziţia de incinte metalice tip dulap, care a avut termen limită data de 14 iulie, şi-au depus oferte firmele Gros Metal şi Mariflor Servcom, iar la cea pentru incinte metalice a ofertat doar Gros Metal.

Fiecare asociaţie cu gunoiul ei

Incintele metalice de tip dulap (foto jos) sunt preferate de regulă de asociaţiile de proprietari care au mai puţin spaţiu disponibil.

Acestea au o capacitate de trei containere de 240 litri fiecare. Incintele metalice de tip ţarc, în schimb, pot adăposti două pubele de câte 1,1 metri cubi şi două pubele de 240 litri. "Incintele vor fi montate în funcţie de solicitările făcute de asociaţiile de proprietari. Până în acest moment au fost înregistrate solicitări de la 30 de asociaţii pentru 55 de incinte, dintre care 21 incinte metalice şi 34 de incinte metalice tip dulap", a transmis Primăria.

Municipalitatea orădeană aşteaptă în continuare de la asociaţiile de proprietari solicitări de incinte "având în vedere că sunt locaţii în care mai multe asociaţii utilizează o singură incintă".

Utilizarea la comun a incintei pentru gunoi ridică probleme pentru că Poliţia Locală nu are cum afla pe care asociaţie trebuie să o sancţioneze în cazul în care găseşte spaţiul de depozitare murdar.

Cere şi ţi se va da!

Asociaţiile de proprietari care nu deţin nici acum incinte pentru gunoi se pot adresa în scris Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei pentru executarea gratuită a platformelor betonate pe care vor fi amplasate acestea. Solicitările trebuie să fie ştampilate şi semnate de preşedinte sau administratorul asociaţiei de proprietari.

Amplasamentele se vor stabili de către reprezentantul Primăriei Oradea, împreună cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari.

Persoana de contact pentru zona de pe malul drept al Crişului Repede (Rogerius, Decebal - Dacia, Olosig, Gheorghe Doja, Oncea, zona industrial şi Episcopia Bihor) este Vasile Petrila (telefon 0771.58.39.86).

De malul stâng al Crişului Repede (Ioşia, Calea Aradului, Velenţa, Nufărul, Cantemir, Europa, Dragoş Vodă) răspunde Adrian Maxim (telefon 0722.15.94.44).