Asociaţiile de proprietari care nu fost cuprinse în programul guvernamental de izolare termică a blocurilor, dar doresc să execute aceste lucrări din fonduri proprii, vor fi încurajate de municipalitate să îşi ducă investiţia la bun sfârşit. Primarul Ilie Bolojan a anunţat miercuri, în conferinţă de presă, că va supune atenţiei Consiliului Local un proiect de hotărâre menit să sprijine eforturile orădenilor.

"Vom realiza pe cheltuiala Primăriei proiectul tehnic al lucrărilor şi vom scuti asociaţiile de taxele pentru certificat de urbanism, autorizaţie de construire şi toate taxele datorate unităţilor din subordinea Consiliului Local, astfel încât să susţinem izolarea termică a imobilelor integral şi nu pe bucăţi", a spus Bolojan.

Conform declaraţiei primarului, proiectul de hotărâre va fi supus dezbaterii publice în cursul săptămânii viitoare şi va ajunge pe masa consilierilor locali în cadrul şedinţei din luna martie.

Până în prezent, şapte blocuri au fost contractate pentru executarea lucrărilor de izolaţie termică prin programul guvernamental derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în vreme ce alte 10 blocuri aşteaptă avizul ministerului pentru începerea lucrărilor.

Municipalitatea vrea să sprijine orădenii să îşi reabiliteze imobilele datorită numărului mic de imobile cuprinse în programul guvernamental.