La capătul unei conferinţe de presă pe care o convocase ca să anunţe că o idee de-a sa de acum şase luni a devenit realitate, deocamdată pe planşe de desen, şi anume „demararea unui nou proiect, pentru un Centru de Artă şi Cultură Contemporană” în Oradea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor Ioan Mang a răbufnit arătându-şi o nouă supărare cauzată de, fireşte, primarul Ilie Bolojan.

Motivul, de această dată, este „marginalizarea” sa, în ciuda contribuţiei hotărâtoare pe care ar fi avut-o la organizarea amplelor serbări din Oradea de sâmbătă, când se împlinesc 100 de ani de la eliberarea oraşului de sub bolşevismul maghiar de către armata generalului Traian Moşoiu.

„Toate documentele care s-au trimis la Ministerul Apărării au fost semnate de două persoane - primarul Ilie Bolojan şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean”, a spus Mang, adăugând că şi „cheltuielile le vom suporta împreună”, dar în pofida acestui detaliu pe invitaţiile trimise de Primărie prin Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi în Regiune numele său a fost omis dintre organizatori.

„Inclusiv judeţul Bihor s-a eliberat”, a spus Mang, precizând că instituţia a contribuit la pregătirea evenimentelor festive, care vor începe vineri, 19 aprilie, urmând ca marşul trupelor lui Moşoiu să fie „recreat” la Piatra Craiului, Borod, Aleşd şi Tileagd, „inclusiv cu defilarea Armatei”.

Mang a spus că „am primit şi eu o invitaţie vineri”, prilej cu care a constatat că numele său nu apare pe invitaţie, i-a semnalat şi primarului Ilie Bolojan, dar acesta i-a răspuns „că dânsul n-a văzut invitaţiile”. „Asta-i golăneală, nu parteneriat”, a afirmat vicele CJ, adăugând că „poate ne spune APTOR şi care au fost cele 100 de proiecte de Centenar”.