Lucrările s-au finalizat, chiriaşii municipalităţii se pot muta în condiţii net îmbunătăţite. Centrele de cazare temporară 2 şi 3 din strada Atelierelor 13 au fost reabilitate pe bani europeni. Finanţată din bani europeni, investiţia, în valoare totală de 6,5 milioane lei, a fost finalizată la sfârşitul lunii iunie.

La inaugurarea celor două centre au participat viceprimarul Mircea Mălan, deputatul Florica Cherecheş, în mandatul căreia au fost demarate lucrările, şi directorul ADR Nord-Vest, Marcel Boloş, care a iniţiat acest proiect în vremea când coordona Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

"Calitatea noilor condiţii de locuit este superioară. Lucrările efectuate au fost semnificative. Nici măcar pereţii iniţiali nu mai sunt. S-a realizat o nouă recompartimentare, astfel că apartamentele cu o cameră care aveau înainte 20 de metri pătraţi, acum au 39 metri pătraţi, dar şi baie proprie, iar cele cu două camere au 59 metri pătraţi", a declarat viceprimarul Mălan.

Lucrările de reabilitare au mai presupus, printre altele, izolarea termică a clădirii, montarea de panouri solare şi consolidarea subsolului.

Cele două centre vor găzdui 162 de persoane, care au şi fost deja selectate, în 41 de apartamente cu două şi trei camere. Beneficiarii vor locui aici cu titlu gratuit vreme de doi ani, interval în care vor trebui să facă dovada că au un venit constant din care economisesc pentru a putea plăti avansul unei locuinţe la finalul perioadei de închiriere.

După expirarea termenului de doi ani dosarele beneficiarilor vor fi reevaluate cu posibilitatea prelungirii contractului.