Anchetă la ferma de bizoni din Salonta, unde 12 de animale au fost găsite moarte la începutul acestei săptămâni. Bănuiala proprietarilor este că bizonii au fost otrăviţi, supoziţie întărită de faptul că în apropierea fermei au fost găsite mai multe butoaie goale cu Furadan, un pesticid extrem de puternic şi toxic.

Acesta este motivul pentru care patronii fermei au cerut ajutorul autorităţilor. "Au fost ridicate probe şi trimise, pentru analiză, la Bucureşti. Până la primirea rezultatelor, nu putem să ne pronunţăm asupra cauzelor care au condus la decesul animalelor", a declarat şeful Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Aimentelor Bihor, Remus Moţoc.

Cercetări au fost demarate şi de reprezentanţii Poliţiei. "Poliţiştii Serviciul de Ordine Publică din Inspectoratul de Poliţie Bihor au început cercetări în caz pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs decesul animalelor", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

De precizat că Furadanul este o substanţă deosebit de toxică, fiind interzisă în România şi în celelalte ţări ale Uniunii Europene din anul 2008.