Un bărbat în vârstă de 35 ani din Oradea a ajuns în Arestul Poliţiei Bihor, după un scandal pe care l-a provocat în faţa blocului în care locuieşte fosta lui iubită. Deşi e anchetat deja pentru hărţuirea femeii şi are interdicţie de a se apropia de locuinţa ei, orădeanul a căutat-o miercuri din nou şi l-a atacat pe cumnatul femeii, tăindu-l cu maceta. 

Incidentul s-a produs miercuri după-amiază, în jurul orei 17.30, în cartierul Prima de pe strada Oneştilor, unde băbatul s-a apropiat la o distanță mai mică de 200 de metri față de fosta concubină, o femeie de  33 de ani din Oradea, și de locuința acesteia, încălcând astfel interdicţia stabilită printr-un ordin de protecție emis împotriva lui în data de 13 iunie, acest an.

"Ordinul de protecţie a fost emis de către o instanță de judecată, în urma faptului că, în cursul anului 2024, bărbatul ar fi hărțuit-o pe aceeași femeie, fapte pentru care acesta este cercetat de polițiști în cadrul unui dosar penal, întocmit la data de 10 iunie anul curent", se arată într-un comunicat transmis, joi, pe marginea cazului, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Mai grav e că, aflat în parcarea din fața locuinței femeii şi apostrofat de cumnatul acesteia, bărbatul a reacţionat violent, lovindu-l cu o macetă, în zona antebrațului.

"În urma agresiunii, bărbatul de 48 de ani a suferit leziuni care necesită pentru vindecare între 4 și 6 zile de îngrijiri medicale", mai scrie în comunicat.

Cert este că, în urma apelului la 112, în zonă au ajuns mai multe echipaje ale Biroului Poliției de Proximitate care l-au reţinut pe scandalagiu pentru 24 ore, pentru încălcarea ordinului de protecție, lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. 

Orădeanul se numeşte Radu Valentin Carţiş, iar joi el a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea şi Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă. 

Instanţa a admis propunerea şi a emis pe numele lui Carţiş un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură pe care el o mai poate contesta la Tribunalul Bihor. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului Poliției de Proximitate Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.