Unde dai şi unde crapă! Trei scandalagii reclamaţi telefonic că tulbură liniştea publică în zona străzii Ioan Ciordaş au fost prinşi de o patrulă mixtă formată din agenţi ai Poliţiei Locale şi Poliţiei Municipiului că au furat două bănci de pe domeniul public.

"Colegii noştrii erau pe teren la o reclamaţie cu privire la comportamentul agresiv al unui grup de trei persoane. Când au intrat în curte, în timp ce făceau identificarea persoanelor, poliţiştii locali au observat în curte o bancă de lemn furată de pe domeniul public, iar câteva minute mai târziu au descoperit-o şi pe a doua", a declarat Paul Kover, directorul adjunct al Poliţiei Locale.

Potrivit directorului, cele două bănci au fost ridicate şi duse în curtea Primăriei pentru ca Direcţia Tehnică să le poată reamplasa pe domeniul public. "Sunt bănci nou - nouţe, aşa că pot fi montate oriunde în oraş", a spus directorul.

Paul Kover a afirmat că hoţii fură băncile, fie pentru a le comercializa, fie pentru a vinde ţevile la fier vechi. "Pentru că băncile sunt prinse în şuruburi, hoţii vin pe timpul nopţii şi le deşurubează, iar a doua sau a treia noapte le fură. Agenţii Poliţiei Locale au ordin ca, atunci când descoperă bănci deşurubate, să le ridice de pe domeniul public ca să nu fie furate", a declarat Kover.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, anul acesta în Oradea s-au înregistrat două cazuri de furturi de bănci de pe domeniul public. Numărul vandalizărilor este în schimb mult mai mare. Preţul unei bănci este 600 lei.