Mai multe grădini colorate dau farmec oraşului în această perioadă, între care şi cea amenajată de Episcopia Greco-Catolică din Oradea în jurul Catedralei Sfântul Nicolae din centrul oraşului. Din păcate, din peisaj nu lipsesc hoţii de flori, unul dintre ei dând atacul duminică, în zorii zilei, când a furat hortensii, lalele şi panseluţe.

Furtul a fost surprins de camerele de supraveghere ale Episcopiei. În imagini se vede cum bărbatul, îmbrăcat într-o geacă roşie şi dotat cu o sacoşă, se plimbă prin mai multe zone ale grădinii şi şterpeleşte mai multe flori.

"Duminică dimineaţa, orele 5.40, acest "domn" a venit la furat în curtea Episcopiei noastre. Sâmbătă noaptea în jurul orelor 00.28 a venit la tatonarea terenului. Din grădina cu flori au dispărut 4 hortensii, lalele şi panseluţe. Este inadmisibil!", a scris pe Facebook secretarul episcopal, Eugen Ivuţ.

Acesta a făcut un apel către orădeni să ajute la identificarea bărbatului, adăugând un citat din Evanghelia după Ioan: "Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească".

Vezi video mai jos!