Persoane necunoscute au stropit cu vopsea roșie, în noaptea de luni spre marți, geamurile restaurantului şi terasei Beer House de pe strada Transilvaniei, deţinute de deţinute de controversatul Sorin Rădeanu.

Incidentul a fost semnalat BIHOREANULUI de un cititor, care a trimis şi fotografii de la faţa locului, în care se vede că mai multe geamuri ale localului şi ale terasei au fost acoperite cu vopsea roşie.

La solicitarea BIHOREANULUI, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a precizat că poliţiştii au fost informaţi despre caz, printr-un apel primit prin 112, marţi dimineaţa la ora 8.22, de la o angajată a localului. 

"Marți, 14 februarie a.c., la ora 08.22, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112, de angajata unui local din municipiul Oradea, că persoane necunoscute au murdărit cu vopsea roșie o parte din geamurile localului", a declarat pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar șef Alina Fărcuța.

În caz a fost întocmit dosar penal, pentru distrugere.

Cercetările sunt efectuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

"Urmează ca, în funcție de rezultat, să fie luate măsuri legale în consecință", a mai spus comisarul-şef Fărcuţa. 

Sorin Rădeanu, un personaj controversat din anturajul patronilor firmei Super Security, patronată în trecut de Mihai "Grecu" Gabor şi Aurel Gavriş, a fost în trecut în atenţia organelor de anchetă pentru bătăi şi implicare în filiere de clonări de carduri.

Mutat la Budapesta la începutul anilor 2000, el a revenit la Oradea după căsătoria cu Loredana, ex-soţia luptătorului Alexandru Lungu, împreună cu care a deschis restaurantul Beer House şi administrează, în paralel, mai multe firme profilate pe jocuri de noroc, realizare de produse software, transporturi, comerţ respectiv reparaţii auto.

UPDATE: „Când voi avea dovezi, le fac publice”, zice Rădeanu

Potrivit lui Sorin Rădeanu, vandalii au acţionat în noaptea de luni spre marţi.

„S-a întâmplat între ora 1 şi 2.30. Ştiu pentru că un prieten îşi plimba câinele. Pe la 1, când a trecut pe lângă restaurant, nu era nimic, la 2.30, când s-a întors, era deja stropit cu vopsea şi mi-a trimis fotografie”, a declarat Rădeanu, pentru BIHOREANUL.

Camerele de supraveghere ale localului au surprins doar parţial incidentul, mai spune el, însă poliţiştii au ridicat imagini şi de la alte firme şi magazine din zonă.

„Au fost, au luat probe, au ridicat înregistrările”, zice Rădeanu, care nu doreşte să se pronunţe legat de făptaşi.

„Nu vreau să mă hazardez în declaraţii, până nu am dovezi. Când voi avea, le voi face publice”, a spus afaceristul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!