Un tânăr în vârstă de 19 ani din Oradea a fost plasat sub control judiciar şi este cercetat pentru tâlhărie calificată, după ce, purtând pe faţă o mască medicală şi cu un cuţit în mână, a intrat într-un ABC din centrul Oradiei şi i-a cerut vânzătoarei banii din încasări. Pentru că femeia a ripostat, tâlharul a luat o sticlă de suc şi a fugit. 

Atacul s-a produs în seara zilei de 27 februarie a.c., în jurul orei 20, într-un magazin alimentar de pe strada Tudor Vladimirescu. Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, tânărul a ameninţat-o vânzătoarea magazinului cu un cuţit, solicitându-i să îi înmâneze banii din încasări, dar femeia a ripostat.

Ca urmare, tâlharul a fugit, "având asupra sa un flacon de băuturi răcoritoare, de 0,5 litri, pe care l-ar fi luat anterior din vitrina magazinului și pe care nu l-a mai achitat, cauzând societății comerciale un prejudiciu de 5 lei", se precizează în informare. 

Atacatorul vânzătoarei, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Ionuţ Miron, a fost prins miercuri, 15 martie, de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, care au şi dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore. Joi, polițiștii l-au prezentat pe tânărul de 19 ani la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cu propunere de arestare preventivă.

Propunerea a fost, însă, respinsă de judecătorul de drepturi şi libertăţi, în faţa căruia tânărul ar fi pus fapta pe seama dependenţei de jocuri de noroc.

Ca atare, pentru a-l "lecui", judecătorul l-a plasat pe orădean sub control judiciar pentru 60 de zile, obligându-l ca, în această perioadă "să nu se deplaseze în cazinouri sau alte localuri în care funcţionează aparate de jocuri de noroc şi să se supună unor măsuri de tratament psihologic", după cum reiese din încheierea judecătorească publicată pe portalul instanţei. 

Măsura nu este definitivă, putând fi contestată, atât de procurori cât şi de Miron la Tribunalul Bihor.

Cercetările sunt desfăşurate pe mai departe de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!