Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleşd au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Varga Francisc, un tânăr de 26 ani din localitatea Telechiu, acuzat de tâlhărie, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu.

Din rechizitoriul întocmit de anchetatori reiese că, în noaptea de 14/15 decembrie 2010, în jurul orei 3 dimineaţa, inculpatul s-a deplasat la locuinţa unui pensionar de 62 de ani din comuna Ţeţchea, despre care ştia că locuieşte singur şi că se poate deplasa doar cu ajutorul cârjelor, fiind diagnosticat cu sindrom Parkinson.

„Inculpatul a escaladat gardul, a pătruns în curtea locuinţei, apoi în pivniţă, scoţând uşa din balamale, pentru a căuta băutură. Cum nu a găsit, a forţat uşa de acces în magazia de alimente, de unde dintr-un frigider a furat 18 îngheţate pe băţ şi două pungi de carne congelată", a arătat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Trezit de gălăgia din curte, bătrânul a ieşit din casă şi s-a îndreptat spre magazie, unde a fost luat la bătaie de tâlhar, care l-a somat să-i arate şi locul unde ţine banii. „Inculpatul i-a sustras suma de 30 de lei, adică toţi banii pe care partea vătămată îi avea în acel moment în casă. Apoi, a luat un flacon de alcool sanitar şi a început să bea, iar proprietarul casei, de frică să nu i se întâmple ceva, dar şi pentru a-l determina să plece, i-a oferit o sticlă de pălincă, pe care inculpatul a acceptat-o şi a plecat", a mai spus procurorul Dorel Moţiu.

Varga Francisc a fost reţinut şi anchetat pentru tâlhărie în stare de arest preventiv, iar joi procurorii au dispus trimiterea lui în judecată. Pedeapsa prevăzută de lege pentru fapta sa este închisoarea de la 7 la 20 de ani.