Poliţiştii bihoreni au identificat persoanele care, joi seară, au atacat cu pietre, topoare şi bâte echipa de filmare a jurnalistului Cristian Sabbagh de la Kanal D. Este vorba despre patru bărbaţi, o femeie şi o adolescentă de 15 ani, toţi din colonia de romi din Tileagd.

Cele şase persoane au fost audiate, vineri, la sediul Secţiei de Poliţie Rurală Tileagd şi li s-au întocmit dosare penal pentru distrugere, loviri şi alte violenţe, respectiv tulburarea liniştii şi ordinii publice.

După cum BIHOREANUL a mai scris, echipa de filmare a jurnalistului Cristian Sabbagh de la Kanal D, aflată în Bihor de câteva zile pentru a realiza un reportaj despre furturile de reziduuri petroliere din gara Tileagd, a fost atacată, joi seară, în colonia de romi din localitate cu bâte de baseball, topoare şi pietre. Trei persoane, inclusiv Sabbagh, au fost rănite, însă au refuzat îngrijirile medicale.

În ajutorul jurnaliştilor au sosit şi echipaje de Poliţie, care i-au dispersat pe agresori şi au început o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Sabbagh a realizat, marţi, o pândă în Gara Tileagd, pentru a-i surprinde pe hoţii de combustibil, filmându-i pe romii care goleau în găleţi reziduurile petroliere rămase în vagoanele-cisternă oprite aici. În timp ce-i înregistra pe hoţi, jurnalistul a sunat şi la 112, cerând intervenţia poliţiştilor. Echipajele Poliţiei Transporturi Feroviare au şi ajuns imediat la locul faptei, găsind mai multe recipiente cu reziduuri de combustibil.

Joi după-amiază, Sabbagh s-a întors din nou la Tileagd, de astă dată pentru a realiza un reportaj în colonie, însă fără să ceară înainte ajutorul unor reprezentanţi ai romilor, al edililor sau al poliţiştilor. În consecinţă, el a fost întâmpinat cu ostilitate de locuitorii coloniei, care i-au atacat cu pietre şi bâte.

Inițial, pe pagina sa de Facebook, jurnalistul a reproşat poliţiştilor bihoreni că a fost agresat din cauză că ei nu asigură ordinea publică în colonie. Ulterior, însă, după sosirea mascaţilor, a revenit la sentimente mai bune, mulțumind că i-au venit în ajutor.

Tot pe Facebook, jurnalistul a postat o înregistrare video cu atacul comis asupra sa şi în urma căruia maşina echipei a fost serios avariată.