Bărbatul care a încercat să-l ucidă de Donald Trump trăgând cu focuri de arme spre el la un eveniment politic este Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, potrivit FBI. 

„FBI l-a identificat pe Thomas Matthew Crooks, 20 de ani, din Bethel Park, Pennsylvania, ca fiind subiectul implicat în tentativa de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump, la 13 iulie, în Butler, Pennsylvania. Aceasta rămâne o anchetă activă şi în curs de desfăşurare, iar orice persoană care deţine informaţii care ar putea contribui la anchetă este încurajată să trimită fotografii sau înregistrări video online la FBI.gov/butler sau să sune la 1-800-CALL-FBI", se arată în mesajul FBI, potrivit News.ro.

Presa americană scrie că Crooks era înregistrat ca alegător republican. Deocamdată nu a fost identificat motivul atacului. 

În schimb, în presa americană au apărut imagini și cu forțele americane stând lângă cadavrul atacatorului, care a fost omorât imediat după atac.

Thomas Matthew Crooks a tras cu o pușcă semi-automată de tip AR-15 de la o distanță cuprinsă între 200 și 300 de picioare (60-90 de metri), de pe o poziție înaltă, au declarat mai mulți oficiali pentru CBS.

Un martor intervievat de o echipă BBC a spus că se afla în afara perimetrului evenimentului politic şi a văzut un bărbat înarmat cu o puşcă târându-se pe acoperiş, la câteva minute după ce Trump şi-a început discursul. "L-am arătat poliţiei, am spus: Hei, e un tip pe acoperiş cu o puşcă”, şi poliţia nu ştia ce se întâmplă", a declarat bărbatul pentru jurnaliștii americani.

Fostul președinte american a fost rănit în zona urechii, iar specialiști americani se întreabă cum un acoperiș atât de aproape de eveniment a putut fi lăsat nesupravegheat și cum a reușit Crooks să tragă mai multe focuri de armă.

Procurorul general Merrick Garland a anunţat că Departamentul de Justiţie va "desfăşura toate resursele disponibile pentru a finaliza această anchetă". "Inima mea este alături de fostul preşedinte, de cei răniţi şi de familia trecătorului ucis în acest atac îngrozitor", a adăugat el.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!