Tânărul de 19 ani din comuna Bărcăneşti judeţul Prahova, care, la începutul lunii august, a înjunghiat un taximetrist orădean a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub acuzaţia de tâlhărie calificată.

Incidentul s-a produs în seara zilei de 8 august. Agresorul a urcat într-un taxi care circula sub cupola Fulger, în zona bisericuţei din Nufărul, solicitând să fie transportat în Livada. La scurt timp după ce maşina a ieşit din Oradea, pe drumul comuna 77, care face legătura între DN79, tânărul l-a înjunghiat pe taximetrist.

"În acel moment, persoana vătămată a reuşit să fugă din autoturism, iar autorul a sustras autoturismul susmenţionat şi a fugit de la faţa locului", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

În urma atacului, taximetristul, un orădean în vârstă de 56 ani, a fost rănit în zona umărului, din fericire nu grav, astfel că nu a rămas internat în spital. 

Anunţaţi prin 112, poliţiştii au găsit maşina abandonată pe DN79 între Nojorid şi Leş, din incintă lipsind suma de aproximativ 350 de lei şi două telefoane mobile.

Autorul dispăruse, motiv pentru care, pentru a-l găsi, autorităţile judiciare au angrenat forţe poliţieneşti importante, alături de jandarmi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Oradea.

Buţoi a fost prins a doua zi dimineaţa, la ora 7.30, în pădurea din Hidişelu de Jos, în zona numită "Balta Moţului", de către poliţiştii Secţiei nr. 5 de Poliţie Rurală Oradea, iar în timpul audierilor a recunoscut că şi-a atacat victima pentru că a vrut să îi fure maşina.

Prezentat în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Oradea, Alexandru Buţoi a fost arestat preventiv, măsură menţinută şi în prezent, când dosarul penal al tânărului a fost înaintat instanţei pentru judecată. În caz că va fi condamnat, Buţoi riscă o pedeapsă între 3 şi 10 ani.