Muzeul Ţării Crişurilor organizează în perioada 13 februarie - 1 martie un atelier ­dedicat copiilor, în cadrul căruia aceștia vor putea confecţiona mărţişoare, pe care la final le vor lua acasă pentru a le face cadou persoanelor dragi.

Întâlnirile se vor ține de marți până vineri, în perioada menționată, în mai multe ture, începând cu orele 9, 11 și 13, la sediul instituției muzeale de pe strada Armatei Române nr. 1. 

„Activitatea este dedicată preşcolarilor şi şcolarilor şi va consta în pictarea unor mărţişoare din lut ars, sub supravegherea meşterului popular Petru Merinu din Roşia, şi împletirea unui şnur din lână colorată, sub îndrumarea specialiştilor din cadrul secţiei de Etnografie a Muzeului Ţării Crişurilor. Obiectele realizate vor fi luate acasă de fiecare copil”, se arată într-un comunicat al Muzeului. 

De menţionat că locurile sunt limitate şi necesită o programare în prealabil, iar taxa de participare este de 20 de lei pe persoană.  

Atelierul este organizat împreună cu Asociaţia Prietenii Muzeului Ţării Crişurilor și în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!