CET este pregătit să pornească începând de vineri termoficarea oraşului. "Având în vedere că au avut loc deja două nopţi consecutive cu temperatura medie sub 10 grade Celsius am făcut pregătirile pentru pornirea încălzirii. Dacă şi la noapte temperatura va fi la fel de scăzută, şi având în vedere frigul de peste zi, aşa se pare că se va întâmpla, în cursul zilei de vineri vom da drumul la încălzire", a declarat Daniel Ţigan, directorul de termoficare al Electrocentrale.

Daniel Ţigan a spus că pornirea termoficării va pune capăt valului de solicitări venite din partea orădenilor care se plâng că tremură de frig în case. "În ultima săptămână am primit foarte multe telefoane din partea orădenilor care cereau pornirea încălzirii. După îndeplinirea cele trei nopţi consecutive cu temperaturi sub 10 grade Celsius noi vom începe de mâine furnizarea agentului termic lucru", a mai spus Ţigan.

Directorul a precizat că odată pornite caloriferele temperatura din apartamentele orădenilor va creşte treptat urmând să ajungă la un nivel acceptabil de confort în circa 24 de ore.

Ţigan a mai spus că orădenii care nu doresc să pornească încălzirea pentru a face economii la factura de întreţinere au posibilitatea să oprească furnizarea agentului termic din ventilul amplasat la limita de proprietate.

Conducerea Electrocentrale a făcut joi un apel către consumatori să îşi achite datoriile. "Atragem atenţia abonaţilor noştri care înregistrează debite restante către noi, că se expun riscului de a rămâne fără prestaţiile noastre, în cazul în care nu vor ajunge cu plăţile la zi", se menţionează în comunicat.

În iarna anului 2011, sezonul de termoficare a debutat pe 11 octombrie. Electrocentrale a ţinut la acea dată mai multe asociaţii de proprietari în frig până la asumarea unor grafice de plată eşalonată a debitelor înregistrate la plata facturii.