Pericolul pândeşte din asfalt! Zeci de şoferi au reclamat că şi-au rupt peste weekend roţile maşinilor într-o gură de canal din Bulevardul Magheru în zona sediului PNL Bihor. Groapa apărută între liniile de tramvai a fost acoperită de mântuială cu bucăţi de asfalt.

"Pe stada Magheru, eu împreună cu alţi zeci de şoferi ne-am avariat maşinile într-o gură de canal şi nu ne bagă nimeni în seamă", a reclamat şofer BIHOREANULUI.

Revoltaţi, oamenii s-au plâns inclusiv pe aplicaţia Oradea City Report că denivelarea provoacă daune maşinilor şi prezintă pericol pentru trafic.

Orădenii sunt cu atât mai supăraţi cu cât groapa nesemnalizată a făcut inclusiv victime colaterale. "Din cauza incompetenţei dumneavoastră astăzi (n.r. duminică) în jurul orei 18 m-am trezit cu un capac de maşină pe care l-am luat din plin şi mi-am lovit bara, mi-a sărit fibra de sticlă implicit şi vopseaua, toatea asta din cauza celui care a intrat în groapa din imagine", a reclamat un şofer.

Sesizată de BIHOREANUL, municipalitatea a transmis luni dimineaţă plângerile şoferilor către Compania de Apă Oradea.

"Primăria a făcut o solicitare către CAO să asigure circulaţia în condiţii de siguranţă şi să ia în cel mai scurt timp toate măsurile necesare pentru a ridica la nivel căminul de vizitare", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Anca Grama.

Până la finalizarea lucrărilor, operatorul de apă şi canalizare va fi obligat să semnalizeze groapa din asfalt pentru a preveni eventualele accidente.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii căminul de vizitare din Bulevardul Magheru a fost scos din uz la sfârşitul anilor 2000 cu ocazia lucrărilor de modernizare a arterei. Gura de canal a fost acoperită cu un strat de asfalt care în timp a cedat sub traficul intens.