Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului Oradea în colaborare cu ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Cluj au identificat autorii mai multor furturi din apartamente comise în ultimele luni de doi indivizi care intrau în apartamente pretextând că sunt angajaţi ai unei firme de deratizare, Alin Berki, 26 ani, din localitatea Ocna-Mureş, judeţul Alba, şi Eugen Marius Covaci, 37 de ani, din comuna Cojocna, judeţul Cluj.

"În octombrie anul trecut, sub pretextul că sunt de la o firmă de deratizare, cei doi au reuşit să intre în locuinţa unei orădence şi, profitând de neatenţia acesteia, ar fi sustras 250 lei. De asemenea, 16 ianuarie anul curent, în jurul orei 12.00, sub acelaşi pretext, au pătruns într-un alt apartament din Oradea şi, în timp ce simulau deratizarea acestuia, au sustras 700 lei în momentul în care proprietarul nu era atent", a explicat, marţi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al poliţiei Bihor.

De asemenea, Covaci e suspectat şi de alte înşelăciuni comise pe raza municipiului Oradea, în cursul anului 2012.

Bărbatul este de negăsit, însă pe complicele lui, Alin Berki, poliţiştii orădeni au reuşit să-l reţină, iar în cursul zilei de miercuri va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea cu propunere de arestare preventivă.

"Cei doi sunt cercetaţi pentru furt şi înşelăciune însă poliţiştii continuă ancheta în cauză pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celor doi suspecţi şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat", a mai spus subcomisarul Alina Dinu.