Un tânăr în vârstă de 18 ani din comuna Curtuişeni s-a ales cu dosar penal, luni, după ce a furat banii unui consătean pe care acesta îi lăsase în maşina parcată în faţa casei, cu uşile neasigurate.  

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, furtul a fost reclamat de păgubit, un bărbat de 45 de ani din Curtuişeni, luni, în jurul orei 8, la Postul de Poliţie din localitate.  

Bărbatul susţinea că hoţul ar fi comis fapta duminică, la prânz, în intervalul orar 12.10 - 12.30, când a lăsat pentru câteva minute maşina oprită în faţa casei, cu uşile închise, dar neasigurate, furându-i 600 de lei şi 10.000 de HUF.

"În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii din Curtuişeni au identificat cu operativitate persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un tânăr de 18 ani, din Curtuişeni, de la care au recuperat parţial prejudiciul", se precizează în comunicatul poliţiştilor.

Din verificările făcute de poliţişti, hoţul nu era la prima ispravă. Doar cu o zi mai devreme, în timp ce se afla într-un local din comună, tânărul a profitat de faptul că angajata se afla pe terasa localului, a intrat pe uşa descuiată în bucătărie şi a sustras din geanta acesteia 200 de lei şi 10.000 de HUF, pagubă care a fost recuperată integral de poliţişti.

Hoţul este cercetat acum pentru furt, ancheta fiind continuată de agenţii Postului de Poliţie Curtuişeni sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita.