Fiţi cu băgare de seamă dacă aprindeţi lumânări, mai ales în această perioadă, cu temperaturi ridicate! Bucătăria unei case din Oradea s-a făcut scrum, iar focul amenința să se extindă, din cauza unei lumânări aprinse, lăsate nesupravegheate.

S-a întâmplat duminică după amiază, în jurul orei 17, pe strada Barbu Ştefănescu Delavrancea din Oradea.

"Forţele de intervenţie au constatat că flăcările se manifestau violent şi generalizat la bucătăria casei, existând riscul extinderii acestora la celelalte încăperi şi la locuinţa lipită de cea afectată de incendiu. Pompierii militari mobilizaţi la faţa locului au acţionat pentru localizarea şi lichidarea focarelor, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, timp de aproximativ 45 de minute, reuşind să împiedice propagarea acestuia", arată un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, al judeţului Bihor.

Focul a distrus atât bucătăria, cât şi trei aparate electrocasnice şi mobilierul din bucătărie.

Nu au existat persoane rănite, iar pompierii au reuşit să salveze alte patru încăperi şi locuinţa lipită de cea afectată de flăcări.

"Cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a evenimentului o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată", mai notează ISU.

La faţa locului au fost mobilizate două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Oradea şi echipajul de pompieri paramedici al Detaşamentului 2 Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!