O orădeancă a fost reţinută pentru 24 de ore şi e anchetată acum sub control judiciar, poliţiştii Biroului de Combatere a infracțiunilor contra Persoanei descoperind că a fost implicată în cel puţin trei furturi de portmonee.

Femeia a fost prinsă pe 9 februarie, când a sustras un portmoneu cu acte din buzunarul unei haine lăsate în cuierul din incinta unui salon de coafură. Din investigaţiile efectuate ulterior, poliţiştii au aflat că femeia, o orădeancă de 31 ani, a fost implicată şi în alte două furturi asemănătoare.

„Orădeanca e suspectată că, în data de 14 noiembrie anul trecut, a sustras un portmoneu cu acte și bani dintr-o pungă lăsată nesupravegheată în fața unui local public din Oradea, provocând un prejudiciu total de 520 lei”, se arată într-un comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Orădeanca e bănuită şi că, pe 29 decembrie 2017, ar  fi sustras un telefon mobil și un portmoneu cu bani dintr-o geantă aflată în magazia de marfă a unei firme, cauzând un prejudiciu declarat de 700 lei.

Orădeanca a fost inculpată pentru furt calificat şi reţinută pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Bihor. Sâmbătă, 10 februarie, ea fost prezentată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, unde procurorul care a audiat-o a decis să o plaseze sub control judiciar, măsura fiind dispusă deocamdată pentru o perioadă de 60 de zile.

Pentru a preveni astfel de incidente, poliţiştii recomandă bihorenilor să fie atenţi la bunurile personale atunci când se află în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine ori localuri publice.

„Acordaţi atenţie sporită locului unde păstraţi telefonul mobil în zonele aglomerate sau pe mijloacele de transport în comun. Nu lăsaţi la vedere sau în bagaje, deasupra cumpărăturilor, bunurile de valoare ori portmoneul şi nu păstraţi banii în buzunarele exterioare”, se arată în informarea poliţiştilor.