Accesul auto în zona intrării principale în Cetate va fi interzis. Primăria va restricţiona în perioada 22 iulie - 21 octombrie circulaţia autoveniculelor în şanţul fortificaţiei pe toată porţiunea delimitată de străzile Calea Clujului şi Griviţei.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, măsura va fi luată pentru desfăşurarea în siguranţă a lucrărilor de descărcare arheologică obligatorii înaintea celor de introducere a utilităţilor de apă, canal, termie şi electricitate în fortificaţie.

Excepţie de la această interdicţie vor face doar proprietarii garajelor de sub blocurile din faţa Cetăţii. "Municipalitatea şi antreperenorul se obligă să asigure accesul doar pentru locatarii care au garaj subteran, pe bază de listă nominală, pusă la dispoziţie de preşedinţii de asociaţii de proprietari, prin crearea unei rampe de acces dinspre strada Griviţei, zona Trezoreriei Oradea", se mai menţionează în comunicat.

Lucrările de introducere a utilităţilor în Cetate fac parte din proiectul cu finanţare nerambursabilă "Reabilitarea şi refuncţionalizarea corpurilor B, C, D şi E din Cetatea Oradea în vederea demarării celei de a II-a etape de reabilitare şi refuncţionalizare şi introducerii în circuitul turistic".