Circulaţia auto pe DN 76 între Hidişelu de Sus şi Copăceni va fi deviată timp de o lună pentru accelerarea ritmului lucrărilor la carosabil.

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Bihor, în intervalul 29 septembrie - 30 octombrie, traficul auto va fi deviat pe drumurile judeţene 768 şi 795 prin Calea Mare, Lăzăreni, Holod şi Vintere.

Restricţiile se vor aplica în zilele lucrătoare între orele 7:30 - 18:30, fără a afecta însă riveranii şi maşinile de intervenţie ale Ambulanţei, Poliţiei şi Pompierilor.

"Poliţiştii bihoreni vor fi prezenţi în trafic la capetele sectorului de drum restricţionat, pentru a dirija şi devia circulaţia pe ruta ocolitoare menţionată", a transmis Prefectura.

Decizia devierii circulaţiei a fost luată de prefectul Dumitru Ţiplea în urma unei vizite în teren în cadrul căreia a constatat o reducere cu 25% a ritmului lucrărilor faţă de intervalul 31 august - 18 septembrie, când traficul auto pe acest tronson a fost restricţionat.

"Ne-am propus ca până pe 1 decembrie să circulăm pe asfalt nou între Oradea şi Dealul Bitii", a declarant prefectul Ţiplea.