Poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea au început urmărirea penală faţă Ştefan Matache, un tânăr de 20 ani din Bucureşti, pentru înşelăciune.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, marţi, că tânărul a înşelat o orădeancă, anunţând-o la telefon că este câştigătoarea unui premiu de 20.000 euro din partea unui operator de telefonie mobilă, iar pentru a intra în posesia acestuia trebuia să plătească 820 lei reprezentând taxe, printr-un mandat poştal online.

"După achitarea sumei în cauză, reclamanta nu a intrat în posesia premiului la care suspectul făcea referire, întrucât acesta nu exista", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

Bucureşteanul a fost prins, luni, de poliţişti şi este cercetat în stare de libertate.

Potrivit acestora, în ultima perioadă a crescut numărul reclamaţiilor venite din partea bihorenilor înşelaţi prin acest mod de operare motiv pentru care, purtătorul de cuvânt al instituţiei atrage atenţia orădenilor să fie precauţi atunci când sunt interpelaţi cu astfel de promoţii.

"Nu expediaţi sume de bani prin mandate online, nu depuneţi bani în contul unor persoane necunoscute şi nu comunicaţi codul de reîncărcare al unor cartele telefonice unor persoane necunoscute care vă solicită acest lucru! Dacă vi se pare ceva în neregulă, sunaţi imediat la Poliţie, notaţi numărul de telefon de la care aţi fost contactat sau de la care aţi primit mesajul de tip SMS, numele persoanei care vă contactează, calitatea în care se prezintă şi păstraţi atât apelurile cât şi mesajele SMS, pentru ca aceste date să poată fi verificate de către organele de cercetare penală, în eventualitatea în care aţi fost deja prejudiciaţi!", explică Alina Dinu.