Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Bihor vor lucra cu program normal inclusiv sâmbătă şi duminică. Funcţionarii vor veni la muncă pentru a prelua de la agricultori cererile unice de plată pe suprafaţă înainte de 15 mai, termenul limită pentru depunerea documentelor fără penalităţi de întârziere de 1% pe zi.

„Pentru a veni în sprijinul fermierilor bihoreni astfel încât cei mai mulţi dintre ei să depună cererea de plată fără penalităţi am luat decizia ca sâmbătă şi duminică angajaţii Centrului Judeţean Bihor al APIA care preiau cererile unice de plată pe suprafaţă să aibă program de lucru normal. Vreau să reamintesc fermierilor că noi facem tot posibilul ca ei să poată depune cererile fără penalizări, dar dacă nu respectă programările vom ajunge în imposibilitatea de a procesa toate cererile înainte de 15 mai", a declarat Florian Pavel, directorul APIA Bihor.

Conform evidenţelor APIA, cu 9  zile înainte termenului limită erau depuse 30.666 de cereri unice de plată, reprezentând doar 77,2% din totalul cererilor depuse în 2012. Pentru a atinge numărul total al documentaţiilor înregistrate anul trecut Centrul Judeţean Bihor ar trebui să mai preia înainte de 15 mai nu mai puţin de 459 de cereri de la fermieri cu suprafeţe agricole de peste 50 de hectare, respectiv 8.596 de cereri de la fermieri cu suprafeţe agricole sub acest prag.