Traficul auto pe strada Matei Corvin a fost restricţionat începând de joi la o bandă pe sens, pe porţiunea delimitată de intersecţiile cu străzile Ion Bogdan şi Cucului.

Restricţiile, valabile până pe 25 septembrie, au fost impuse pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor de racordare la rețea a conductelor de canalizare apă pluvială care deservesc străzile Cardinal Alexandru Todea şi Cucului.

"În zona Episcopia s-a amenajat reţeaua de canalizare pluvială care acum va fi racordată la conducta de sub şoseaua din strada Matei Corvin", a explicat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoş.

Potrivit viceprimarului, lucrările de racordare a reţelei din strada Cucului (foto sus) se vor încheia la începutul săptămânii viitoare, dar şantierul de la intersecţia cu strada Cardinal Alexandru Todea (foto jos) se va întinde până spre sfârşitul acestei luni.

"Noi ne-am dori ca lucrările să se termine cât mai repede pentru a deranja cât mai puțin traficul rutier, dar probabil vor dura cam două săptămâni. Racordarea pluvialului din strada Alexandru Todea implică săpături la o adâncime mult mai mare decât rețeaua din strada Cucului", a explicat Dragoş.

Străzile Cucului şi Cardinal Alexandru Todea au fost modernizate pe porțiuni de câte 630 metri în prima jumătate a anului de către firma Drumuri Orăşeneşti la comanda municipalităţii orădene.