Un echipaj al Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne, însoţit de poliţişti rutieri din Bihor, survolează, joi şi vineri, cu un elicopter, cea mai aglomerată şosea din judeţ, DN1 - E60, pe întregul tronson Borş - Piatra Craiului, pentru a supraveghea traficul şi pentru a coordona echipajele de poliţişti rutieri de la sol.

"Elicopterul şi echipajul Inspectoratului General de Aviaţie al MAI s-au alăturat dispozitivului de poliţie rutieră din Bihor pentru reducerea riscului rutier în perioada sărbătorilor pascale", a explicat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu

Potrivit sursei citate, pe toată durata sărbătorilor pascale, respectiv în intervalul 5 - 9 aprilie, patrule ale Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor vor fi prezente pe drumurile naţionale, judeţene în localităţi, dar şi în zonele turistice. Echipajele vor folosi toate aparatele de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, inclusiv radarele mobile, aşa zisele dispozitive True Cam.

De altfel, pentru această perioadă, conducerea Inspectoratului de Poliţie Bihor a dispus mobilizarea a peste 750 de poliţişti din toate structurile instituţiei, care vor acționa în sistem integrat, adică în echipe mixte, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră.

Zilnic, peste 80 de echipaje vor patrula şi vor face controale în locurile şi zonele cu mare fluenţă de public, în care urmează a se desfăşura slujbe religioase şi activităţi culturale, sportive, de agrement, discoteci, având sarcina de a preveni şi combate infracţiunile stradale, furturile de şi din autoturisme, din buzunare sau tâlhăriile.

Pe durata desfăşurării slujbelor religioase, în zona bisericilor şi a celorlalte locuri de cult vor acţiona echipe mixte de ordine publică, pentru a preveni infracţiunile cu violenţă de orice fel, tâlhăriile, furturile din buzunare şi actele de profanare a lăcașurilor de cult.

În acelaşi timp, pentru a evita evenimente deosebite, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor va fi asigurată o rezervă de intervenţie care va avea în componenţă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.