Începând din acest weekend, Poliția Locală Oradea va ridica mașinile parcate neregulamentar inclusiv sâmbăta și duminica, între orele 8-20.

Potrivit șefului Direcției Poliția Locală Oradea, Samuel Milian, măsura va fi luată ca urmare a numărului mare de șoferi care blochează la sfârșit de săptămână linia de tramvai, locurile de parcare ale persoanelor cu handicap sau stațiile de autobuz.

„Din păcate, în weekend, când parcarea este gratuită, un număr mare de șoferi blochează linia de tramvai, locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap sau stațiile de autobuz, deși ar avea suficiente locuri la dispoziție în zona centrală”, a declarat miercuri pentru BIHOREANUL, Samuel Milian.

Potrivit evidențelor municipalității, zilnic, un echipaj al municipalității ridică de pe domeniul public cam 5 mașini parcate neregulamentar, la care se adaugă măcar două ridicate și de un echipaj al Poliției Municipiului.

„În ultimele trei luni, numărul ridicărilor este în ușoară scădere, mai ales în zona centrală, cum ar fi Parcul Traian sau strada Primăriei, dar suntem încă departe de unde ar trebui să fim”, a spus Milian.

Mașinile ridicate de pe domeniul public sunt transportate la depozitul din strada Academiei.

Șoferii contravenționali datorează o taxă de 200 lei dacă ajung la mașină înainte ca aceasta să fie ridicată pe platformă, sumă care se dublează, la 400 lei, dacă autovehiculul a fost dus deja la depozit și i se adaugă un tarif de 3 lei pe oră.

Mașinile depozitate în strada Academiei pot fi recuperate la orice oră cu condiția achitării taxei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!