Vor sau nu, şoferii care traversează centrul oraşului sunt nevoiţi să ridice piciorul de pe acceleraţie. Primăria a amenajat săptămâna aceasta, la ieşirea dinspre Parcul 1 Decembrie spre Podul Intelectualilor, prima dintr-o serie de treceri de pietoni denivelate.

"Scopul acestei amenajări este de a reduce viteza în trafic şi a creşte siguranţa circulaţiei. Trecerile de pietoni denivelate vor acţiona ca factori de descurajare a şoferilor grăbiţi care încearcă să scurteze drumul prin zona centrală. Pe viitor, aceştia vor fi nevoiţi să ocolească zona centrală dacă vor să ajungă mai repede la destinaţie", a spus viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit viceprimarului, noua "zebră" va servi atât pietonilor, care nu vor mai fi nevoiţi să coboare o treaptă cu cărucioare, role sau trotinete pentru că şoseaua a fost ridicată la nivelul trotuarului, cât şi bicicliştilor pentru că face parte din viitoarea pistă care leagă parcul 1 Decembrie de Podul Intelectualilor.

"În perioada următoare vom analiza efectele pe care le are trecerea denivelată asupra traficului auto. În funcţie de acestea vom stabili locurile în care vom face alte amenajări similare", a spus Mălan.

Trecerile de pietoni denivelate vor fi amenajate, la cererea municipalităţii, de firma Selina în baza contractului cadru privind lucrările de întreţinere şi reparaţii străzi.