Transportatorii bihoreni vor îngreuna, vineri, între orele 14 şi 17, traficul auto pe şoseaua de centură, Calea Borşului şi Calea Aradului, circulând cu viteză redusă. Coloana de maşini va porni din zona parcului industrial din Şoseaua Borşului.

Acţiunea se doreşte una de protest faţă de controalele derulate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în cadrul cărora diurna şoferilor a fost asimilată veniturilor de natură salarială şi impozitată retroactiv, pe cinci ani în urmă, cu impozit pe venit şi contribuţii sociale.

"Protestul de vineri este o reacţie a patronatului din transporturi cu privire la atitudinea sfidătoare a ANAF şi a cinismului cu care este tratat. Adică ANAF îţi spune că ai greşit după cinci ani de zile, când nu mai ai ce să faci, îţi pune de plată impozitul pe salariu, CAS, CASS, plus majorări şi penalităţi pe cinci ani. O firmă cu 20 - 30 de camioane ajunge să datoreze şi 2,5 milioane de euro, ceea ce este enorm!", a declarat pentru BIHOREANUL avocatul transportatorilor bihoreni, Szántó Árpád.

Potrivit avocatului orădean, la protestul de vineri vor participa şoferii a peste 30 de companii de transport din judeţ, care au strâns rândurile pentru a se constitui într-o asociaţie patronală care să le protejeze interesele.

Acţiunea de protest cade cum nu se poate mai prost pentru ceilalţi participanţi la trafic, în condiţiile în care vineri începe mini-vacanţa de Rusalii, iar mulţi şoferi vor porni la drum pentru a se bucura de zilele libere.

Acţiuni similare vor avea loc în toată ţara, anunţă transportatorii.