Traficul auto pe şoseaua de centură se va desfăşura restricţionat timp de o lună în zona viitorului pasaj suprateran de lângă Piaţa 100.

Cu o bandă pe sens...

Potrivit unei hotărâri adoptate săptămâna trecută de Comisia de circulaţie din cadrul Primăriei începând de miercuri circulaţia va fi deviată, cu o bandă pe sens, pe noul drum de ocolire din strada Anghel Saligny.

Restricţiile de circulaţie vor fi valabile până pe data de 10 august.

"Traficul care vine dinspre Cluj-Napoca spre Borş va fi deviat pe drumul colector Anghel Saligny cu aproximativ 500 metri înainte de vechiul sens giratoriu de la intersecţia cu strada Universităţii şi va reveni pe drumul de centură în zona vechiului sens giratoriu", a transmis Primăria printr-un comunicat de presă.

Devierile de trafic vor fi aplicate şi pe sensul opus de circulaţie.

"Sensul de mers dinspre Borş spre Cluj-Napoca va fi deviat pe breteaua viitorului pasaj până la vechiul sens giratoriu din zona străzii Universităţii, urmând să fie continuat pe drumul colector, acesta revenind pe centură în zona pasajului suprateran strada Nojoridului", se mai menţionează în comunicat.

Se construiesc zidurile de sprijin

Conducerea municipalităţii a decis să elibereze şoseaua de centură în zona Pieţei 100 pentru a da front de lucru constructorilor pasajului.

"Devierea traficului auto în afara şoselei de centură este necesară pentru desfăşurării în condiţii de siguranţă a lucrărilor la zidul de sprijin al viitorului pasaj dinspre cartierul Europa", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Potrivit viceprimarului până în prezent constructorii au deviat reţelele de utilităţi din zona şantierului, au construit zidurile de sprijin ale pasajului pe porţiunea dinspre Piaţa 100, parcul industrial II respectiv cimitirul municipal şi le-au început pe cele la zidul dinspre Piaţa 100.

"După finalizarea zidurilor de sprijin se va trece la umplerea spaţiului dintre ele şi vor începe săpăturile pentru viitorii piloţi foraţi care vor susţine grinzile pasajului", a spus Birta.

O investiţie de 27,8 milioane lei

Lung de 72 de metri viitorul pasaj suprateran va avea o lungime totală a rampelor de 473 de metri.

Construcţia va avea două benzi de circulaţie pe sens şi o lungime a părţii carosabile de 14 metri.

Sub pasaj va fi amenajat un sens giratoriu cu deschideri către Borş, Cluj, strada Universităţii, strada Ogorului şi noua cale de acces către piaţa 100.

Aici va fi amenajată o trecere de pietoni cu o lăţime de 4 metri şi o pistă pentru biciclete pentru cei care vor să ajungă la piaţă.

Pentru siguranţa pietonilor şi bicicliştilor trecerea peste benzile de ocolire ale pasajului va fi reglementată cu semafoare.

Lucrările de amenajare a pasajului au început în octombrie anul trecut iar constructorul intenţionează să finalizeze lucrarea înainte de sfârşitul acestui an.

Contractul de execuţie cu firma Porr Construct a fost semnat de reprezentanţii municipalităţii orădene în 17 mai 2019 cu un termen de execuţie de 18 luni pentru suma de 27,8 milioane lei, fără TVA. Investiţia este finanţată exclusiv din bugetul local.