Un orădean în vârstă de 31 ani se află în atenţia poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor după ce a înşelat 24 de firme din Oradea şi din ţară, de la care a achiziţionat piese auto în valoare de 540.000 lei, pentru care a emis file cec fără acoperire.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a acţionat în perioada 2015 - 2016, în calitate de administrator al unei societăți comerciale cu sediul în Oradea, ştiind că nu are disponibil în contul bancar al societăţii.

„În total, orădeanul a emis 34 de instrumente de plată, care, ulterior livrării bunurilor, au fost refuzate la plată de către bancă din cauza lipsei totale de disponibil în cont”, se precizează în informarea Poliţiei.

Potrivit aceluiaşi comunicat, orădeanul a fost inculpat pentru înşelăciune şi emitere a unui cec fără a avea la tras disponibil suficient, iar cazul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a celui în cauză.