Drumul rapid e loc pentru curse de maşini. Fostul viceprimar Huszar Istvan a cerut joi conducerii municipalităţii, la încheierea şedinţei de Consiliu Local, să ia măsuri pentru a pune capăt curselor de maşini din strada Ecaterina Teodoroiu.

"În fiecare seară, pe la ora 8 - 9, drumul expres se transformă în pistă de curse, punând în pericol viaţa locuitorilor zonei. Efectiv, şoferii tineri încearcă să folosească zonele denivelate de pe drum ca şi trambulină", a reclamat consilierul.

Huszar Istvan a cerut municipalităţii să ia măsuri urgente înainte ca pe acest tronson să aibă loc accidente.

Primarul Ilie Bolojan a spus că municipalitatea a fost deja sesizată de locuitorii zonei că şoferii circulă cu viteză pe strada Ecaterina Teodoroiu şi a făcut demersuri să pună capăt fenomenului.

"Am sesizat deja Poliţia Rutieră cu privire la necesitatea prezenţei unui echipaj cu radar pe drumul expres pentru că se circulă cu viteză", a declarat Bolojan.

Investiţie în valoare de 16 milioane euro, drumul expres are o lungime de 3,5 kilometri şi leagă podurile Mareşal Constantin Prezan şi Teodor Neş de-a lungul liniei ferate pe la poalele dealurilor Oradiei.

Starea încă bună a carosabilului îmbie şoferii să accelereze punând în pericol participanţii la trafic în condiţiile în care trotuarul este îngust, iar artera nu este dotată cu piste pentru biciclete.