Oradea găzduieşte în acest sfârşit de săptămână o nouă competiţie de alergare pe şosea, care este programată chiar în inima oraşului. Este vorba despre tradiţionalul concurs Oradea City Running Day, care a ajuns la ediţia cu numărul 12.

Competiţia - intitulată Fresco Verde Oradea City Running Day în acest an, datorită sponsorului principal - este programată în prima jumătate a zilei de duminică, va opri circulaţia auto în zona centrală şi va reuni la start concurenţi din cinci ţări. Este vorba despre România, Ungaria, Austria, Marea Britanie şi Polonia.

Startul principalelor probe se va da la ora 10 din zona Teatrului Regina Maria. Este vorba despre probele Semimaraton Hervis Sports, 10 km Rozoti, Ştafeta şi Crosul de 5 km. Sunt, de altfel, probele la care vor participa şi atleţii profesionişti, care se vor bate pentru medalii şi premiile puse în joc, dar la care pot participa şi amatorii.

Apoi, de la ora 13, va avea loc startul în Crosul Copiilor de la categoria de vârstă 2 – 6 ani, urmat de la ora 13:10 de startul Crosul Copiilor de la categoria de vârstă 7 – 12 ani. După cum anunţă organizatorii, traseul pentru crosul copiilor va începe de sub poarta portocalie, spre strada Iosif Vulcan, până la capătul străzii Iosif Vulcan şi cu întoarcere spre Piaţa Ferdinand.

Festivitatea de premiere va avea loc la ora 13:30.

Principalul organizator este Deme Jozsef, iar parteneri oficiali sunt Primăria Municipiului Oradea şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!