Atleţii bihoreni Laviniu Chiş (foto) şi Vasile Conţ se află în această perioadă în Japonia, unde vor alerga o cursă de 10 km pe şosea şi vor participa la un stagiu de pregătire cu o echipă de fondisti japonezi.

Practic va fi "un schimb de experienţă utilă pentru amândouă taberele", după cum a arătat antrenorul şi colegul de antrenament al celor doi, Călin Laza.

De precizat că anul trecut schimbul de experienţă a fost între reputatul maratonist Marius Ionescu şi trupa de alergătorii niponi, dar anul acesta invitaţia a venit pe adresa celor doi bihoreni, "bineînţeles Marius având şi el aportul la această colaborare", după cum a mai precizat Călin Laza.

Cei doi alergători bihoreni, care s-au numărat printre ce mai buni sportivi ai judeţului Bihor din anul 2016, au plecat spre Japonia pe data de 5 ianuarie şi se vor întoarce pe data de 14 ianuarie.

Ei vor alerga  alerga mai întâi doi kilometri alături de elevi ai colegiului din localitatea Matsudo, care a lansat invitaţia, şi pentru promovarea mişcării în rândul tinerilor, pentru ca apoi să ia parte, duminică, la cursa de 10 kilometri pe şosea, cursă în care îşi vor măsura forţele cu sportivi japonezi.