Sportivul orădean Călin Laza s-a situat pe podium la concursul internațional de alergare montană, care s-a desfășurat sâmbătă la Șuncuiuș. Frumoasa localitate bihoreană a reunit la startul acestei competiții peste 300 de participanți, atât din țară cât și din străinătate, din Ungaria, Croația, Elveția și Marea Britanie.

Întrecerile au fost structurate pe două probe. Astfel, s-a alergat la 16,1 km cu 1.100 m diferență de nivel și la 45 km cu 2.500 diferența de nivel.

Finalul curselor l-a găsit pe podium pe orădeanul Călin Laza, care s-a situat pe locul II în proba scurtă, de 16,1 km. Orădeanul a fost întrecut doar de campionul național la alergare montană, Gyorgy Szabolcs, clasat pe primul loc. Pe locul III s-a situat Ion Neagoe, din Brașov.

„A fost un traseu dificil, un concurs destul de greu, pe care l-am terminat cu brio. O mică neatenție la km 3,5, am greșit aproximativ 4-5 minute traseul. Fără aceea greșeală, poate reușeam să mă bat la primul loc. Urmează concursul de la Timișoara, unde voi alerga și eu şi Conț Vasile, eu în cursa de 10 km, iar Conț în cea de 21 km. Mă voi pregăti trei săptămâni în Spania, după care sper să ating un nivel înalt de pregatire, să pot ataca Naționalele montane, unde sper la un top 5”, a declarat pentru BIHOREANUL sportivul orădean.

În proba similară feminină, primul loc i-a revenit lui Ingrid Mutter din Brașov, pe locul II s-a situat  Krisztina Panyor din Ungaria, iar pe poziția a III-a, Alina Rusu din Cluj.

La feminin, proba de 45 km a fost adjudecată de Viorica Mălai din Cluj, pe locul II s-a situat Cristina Cecan tot din Cluj, iar pe poziția a III-a, Horvath Kornelia din Ungaria.

La 45 km masculin câștigătorul a fost clujeanul Andrei Sovereșan, cel care i-a devansat pe Mihai Itu din Brașov și Peter Gyurko din Ungaria.