Sportivul orădean Laviniu Chiş (în foto, primul din stânga) legitimat la LPS Bihorul Oradea, a fost protagonistul întrecerilor Campionatului Naţional de semimaraton, care s-a desfăşurat duminică la Bucureşti. Atletul, antrenat de Robert Olah, a reuşit să cucerească nu mai puţin de cinci medalii.

Chiş a concurat alături de echipa sa CSM – LPS Bihorul, din care fac parte şi Vasile Cont şi Eduard Hercuţ. Toţi trei au punctat atât la individual, cât şi la echipe.

Evoluţia atleţilor a fost excelentă, ei obţinând locul I la tineret cu echipa, locul al II-lea la seniori, tot cu echipa, iar Laviniu Chiş s-a remarcat din plin la individual, unde, atât la juniori cât şi la tineret, a devenit campion naţional, după ce s-a impus de-o maniera categorică. De asemenea, la seniori individual, Laviniu Chiş s-a situat pe locul al doilea, după multiplul campion naţional Nicolae Soare, recent calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

"Sunt foarte mulţumit de echipă. Scopul a fost atins şi am câştigat aurul la tineret, dar cu Chiş într-o zi fenomenală a venit şi medalia de argint la seniori. A fost o perioadă de pregătire foarte intensă, urmează acum sezonul de aer liber, unde avem ca obiectiv realizarea baremului pentru Campionatele Mondiale în proba de 10 000 m, în cazul lui Chiş, iar în cazul lui Cont, una - două medalii la Naţionale. Ţin să aduc mulţumiri atât CSM-ului cât şi LPS-ului pentru sprijinul şi suportul acordat, dar şi celor implicaţi în toată această muncă", a declarat Robert Olah, antrenorul sportivilor orădeni.