Atletul orădean Laviniu Chiş (în foto primul din stânga) a avut rezultate bune la crosul desfăşurat pe 14 februarie la Piteşti, competiţie sportivă care a constituit şi un criteriu de selecţie pentru Campionatul Balcanic din data de 12 martie din Serbia.

La Piteşti, sportivul de la LPS Bihorul, antrenat de Robert Olah şi Călin Laza, a terminat pe locul al II-lea, loc care-i asigură prezenţa la Balcaniadă.

În acest sfârşit de săptămână, Laviniu Chiş va lua startul în probele de 1500 şi 3000 de metri din cadrul Campionatului Naţionale pentru seniori şi tineret, campionat care va avea loc la Bucureşti. Apoi, la interval de o săptămână,  în perioada 27-28 februarie, el  va lua parte şi la Finala Naţionalelor rezervate juniorilor I, în probele de 1500 şi 3000 metri.

"Chiş răspunde foarte bine la antrenamente. Primul obiectiv a fost îndeplinit şi anume selecţia in lotul României pentru Balcaniada din Serbia. Sperăm ca la Campionatele Naţionale să venim cu una -două medalii", a declarat antrenorul Robert Olah.

Pe de altă parte, un alt sportiv orădean, Andrei Revnic, care se pregăteşte sub îndrumarea lui Călin Laza, a luat startul în week-end-ul trecut la Oxigen Cup, o competiţie desfăşurată în Ungaria, la Debrecen. El a concurat în proba de 10 km, terminând pe locul III, cu un timp de 35 minute şi 55 secunde.

Specialist în alergări montane, Andrei Revnic "va avea o serie de concursuri care vor avea caracter pregătitor în perspectiva Campionatelor Naţionale de alergare montană din vara aceasta", după cum a declarat antrenorul Călin Laza.

Următorul concurs la care va participa Andrei Revnic va fi maratonul de la Debrecen din 20 martie, maraton la care va face echipa cu Laviniu Chiş, Vasile Conţ şi Călin Laza, acesta din urmă fiindu-i şi antrenor.