Un nou rezultat deosebit a fost obținut pe plan internațional de atletul orădean Mihai Sorin Dringo! De această dată, sportivul legitimat la CSU CSM Oradea a cucerit medalia de bronz în proba de 400 metri plat din cadrul Jocurilor Mondiale Universitare de la Chengdu, din China.

Orădeanul a alergat proba în 45,27 secunde, iar cu acest rezultat a stabilit, astfel, un nou record național al României, după cum anunță CSM Oradea.

Conform informăii, în calificări, sportivul născut pe 6 noiembrie 2001 a obținut timpul de 46,85 secunde, după care în semifinalele întrecerilor din China, Mihai a terminat cursa în 46,90 secunde, iar în finala desfășurată joi a realizat un timp foarte bun, 45,27 secunde.

 Finala a fost însă aprig disputată, primii doi clasați având acelați timp, 44,79 secunde, ceea ce reprezintă un nou record mondial universitar.

Clasat al treilea, Mihai Dringo a devansat reprezentantul Japoniei, care a oprit ceasul la 45,58 secunde.

„Dringo a fost cel mai tânăr competitor prezent în finala probei de 400
metri plat”, precizează clubul orădean.

Reamintim că Mihai Sorin Dringo este antrenat de Robert Olah, iar în această vară el s-a clasat și pe locul 4 în finala probei de 400 metri plat de la Campionatele Europene U23, desfășurate în Finlanda, la Espoo, în cursul lunii iulie. De asemenea, cu câteva zile mai devreme, el a devenit dublu campion național, la U23 și seniori, în aceeași probă, în cadrul unei competiții desfășurată la Craiova.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!