Șoferii care circulă prin pasajele subterane din Piața Gojdu din Oradea pot afla numărul de locuri libere din principalele 6 parcări situate în afara carosabilului.

În ultimele două săptămâni, municipalitatea orădeană a montat la intrarea în pasaje subterane primele 6 panouri de tip LED pe sunt afișate, în timp real, numărul de locuri de parcare libere din parkingurile orașului.

În timp real...

„Panourile montate sunt integrate în sistemul de management al locurilor de parcare folosit de parkingurile existente în Oradea, iar datele afișate pe panourile montate în Oradea sunt actualizate în timp real”, a declarat pentru BIHOREANUL șeful Direcției Patrimoniu Imobiliar din Primăria Oradea, Lucian Popa.

Potrivit directorului, sistemul de panouri este menit să ghideze conducătorii auto care traversează zona centrală a orașului în căutarea unui loc de parcare unde să își poată lăsa mașina.

Conform unui comunicat al municipalității, panourile primesc informații în timp real de la parcările din străzile Independenței, Cetate, Iosif Vulcan, George Barițiu, Tribunalului și Brașovului.

Va urma...

După construirea parcării supraetajate de lângă Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, și aceasta va fi integrată în sistem.

Pe lângă cele 6 panouri deja funcționale, alte 9 sisteme de afișaj urmează să fie amplasate în oraș în perioada următoare.

„Încercă să identificăm zonele din oraș unde este cea mai mare nevoie. Spre exemplu, un astfel de panou ar putea fi montat la ieșirea din Calea Mareșal Averescu spre podul Dacia, pentru ca șoferii să știe pe unde să circule pentru a găsi un loc de parcare”, a spus Lucian Popa.

Sistemul de panouri este integrat în aplicația Entervo Scheidt & Bachmann, care gestionează parcările din afara carosabilului din Oradea.

Investiția, în valoare de 268.000 lei plus TVA, a fost făcută prin intermediul Compartimentul IT al Primăriei Oradea, cu sprijinul societății Vegacomp Consultig SRL din București.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!