A făcut "intrarea în legalitate" cu buldozerul! Primăria a demolat vinerea trecută o casă ridicată ilegal pe strada Aleşdului 63 din cartierul Tineretului.

"Potrivit Planului Urbanistic Zonal aferent Cartierului Tineretului, construcţia edificată nelegal ocupa un drum public şi 2 parcele de teren – proprietate a municipiului Oradea, destinate construirii unor case", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Demolarea imobilului s-a făcut pe cale administrativă, în baza Dispoziţiei primarului 2436 din 22 septembrie 2014, având în vedere că imobilul a fost construit fără autorizaţie pe domeniul municipiului.

Proprietarii imobilului au atacat în contencios dispoziţia primarului, dar au pierdut procesul la Curtea de Apel Oradea. Familia, formată din doi adulţi şi trei copii, va trebui să suporte inclusiv cheltuielile de desfiinţare şi transport a resturilor rezultate din demolare.

Potrivit comunicatului, deţinătorii imobilului demolat au refuzat să se înscrie la licitaţie pentru atribuirea unei parcele de teren în cartier sau măcar pentru a obţine o locuinţă socială.

"Primăria are în vedere desfiinţarea în viitor şi a altor construcţii edificate nelegal pe raza sa administrativ-teritorială şi totodată atrage atenţia cetăţenilor despre necesitatea respectării legii", se menţionează în comunicatul municipalităţii.