Captură neobişnuită a poliţiştilor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, care au descins la un orădean bănuit de trafic de droguri şi au găsit, în loc de prafuri, peste 3.500 litri de alcool. Bărbatul a fost dat pe mâna poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Bihor, care cer să fie trimis în judecată. 

Percheziţiile la orădeanul de 55 ani au fost realizate în urmă cu 3 ani, pe 13 iunie 2017, într-un dosar al procurorilor DIICOT Oradea care îl suspectau pe bărbat de trafic de stupefiante. În locuinţa suspectului, însă, poliţiştii BCCO au găsit 3.555 litri de alcool etilic, ambalat în 711 recipiente din plastic, cu capacitatea de 5 litri fiecare, produse accizabile, supuse marcării şi care nu erau marcate și etichetate corespunzător, deci deținute în afara antrepozitului fiscal, peste limita legală. 

Cazul a fost transferat, ulterior, poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Bihor care, joi, au finalizat cercetările şi au decis să înainteze dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, cerând trimiterea în judecată a orădeanului pentru infracţiunea de „deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării. 

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, orădeanului i se impută un prejudiciu de 110.157 lei, reprezentând accize datorate statului pentru alcoolul găsit în locuinţa sa. "În vederea recuperării prejudiciului s-a dispus confiscarea întregii cantități de alcool etilic descoperită la domiciliul acestuia", se precizează în informare.

Dacă va fi trimis în judecată, orădeanul riscă o pedeapsă cu închisoare de la un an la 5 ani.