Pieţarii orădeni vor plăti chirii mai mari pe mesele închiriate de la Regia Autonomă a Pieţelor Agrement şi Salubritate (RAPAS). "Din păcate, odată cu majorarea TVA suntem nevoiţi la rândul nostru să majorăm tarifele pentru a ne acoperi costurile cu utilităţile", a declarat miercuri Romulus Cosma, directorul RAPAS.

Astfel, regia a majorat încă de vineri, 6 august, de la 7 la 8 lei pe zi tariful pentru metrul pătrat de teren închiriat de comercianţi în jurul meselor pe care le deţin. "Este vorba de tariful pe care îl au de achitat comercianţii care au mese în capătul şirului de mese şi îşi mai închiriază între unu şi trei metri de teren, ca să se poată extinde. Au un vad mai bun şi o suprafaţă mai mare de vânzare, aşa că era normal să plătească mai mult decât vecinii lor", a declarat pentru BIHOREANUL, Romulus Cosma.

De asemenea, începând de vinerea care urmează, 13 august, va fi majorată şi taxa pe masa închiriată în pieţe. Agenţii economici vor plăti lunar 220 lei pentru o masă, în loc de 180 lei cât a fost taxa până în prezent, în vreme ce producătorii agricoli vor avea de plătit 160 lei pe lună în loc de 120 lei.

La fel, taxa pentru accesul cu autovehiculele de vânzare în Piaţa Obor va fi majorată începând din acest week-end de la 20 lei la 21 lei pe zi.

RAPAS administrează cele şapte pieţe orădene, dar şi Grădina Zoologică, ştrandurile, pepiniera şi Cimitirul Municipal. Bugetul regiei pe anul în curs se ridică la 12 milioane lei.